„Всеки иска нещо от мен, но аз нямам енергия или време за себе си…“.

Това е фраза, която често чувам от хората.

И защо мислите така? Защо желанията ви не се осъществяват? Защо не живеете живота на мечтите си? Вместо това правите това, което някой друг иска?

Факт е, че други хора имат планове за живота ви. Родителите ви, децата ви, роднините ви, общността ви, страната ви, магазина за хранителни стоки и бутика за дрехи. Всеки иска нещо от вас. Искат да се справяте добре в училище, да завършите университет, да се ожените, да гласувате за президент, да си купувате нови дрехи, да ядете кисело мляко „Данон“, да осигурите на детето си образование, а след това и кола… И списъкът е безкраен.

person holding banknote
Photo by Lukas on Pexels.com

Всеки има някакъв план за вас.

Тук вашият собствен план (който може дори да не осъзнавате) влиза в конфликт с плановете на другите хора за вас. Искате да живеете радостен, спокоен и пълноценен живот. Да сте заможен. Да имате щастливо семейство. искате да се развивате, да растете лично и духовно , да правите това, което обичате да правите.

Те искат от вас да работите нископлатена работа, да им се навеждате, да харчите всичко, което имате за ненужни неща и да изпълнявате чужди желания. Да се вакснете, да се тествате, да …. още ..и още…

Какво се случва, когато във вас се борят два различни плана?

В действие може да влезе само един план. Вашия или чуждия. И знаете ли какво? Обикновено печели планът на другите.

cup of tea on table near book and plant stem
Photo by Teona Swift on Pexels.com

Освен ако умишлено не направите нещо, което да ви освободи от наложеното и чуждото. И проблемът не е само в това, че не живеете живота си. Е, вие не го живеете реално, но имате право на това. Това обаче пречи на другите хора. Когато отказвате да изпълнявате чужди планове, вие (разбира се, несъзнателно) пречите на други хора да се реализират. А това нарушава духовните закони, по които функционира светът.

Какво да направите по въпроса?

Освободете се от наложените планове, от плановете на другите хора. Осъзнайте собствения си план и го изпълнете. А когато решите това и следвате плана си – светът ви помага. Вселената застава на ваша страна. Ще имате енергия за това, няма да бъдете мързеливи и няма да отлагате. Всички трудности ще бъдат лесно разрешени. Това е именно сигналът, че вие сте в собствения си план.

Трудностите и препятствията по пътя ви са знак, че живеете по чужд, а не по свой план.

Друг е въпросът, че за съвременния човек не е лесно да живее според собствения си план. Натискът, информацията и манипулациите от всякакъв вид идват от всички страни. За да му се противопоставите, трябва да познавате някои специални неща. Да можеш да се отървеш от програмите на другите, от наложените цели, от всичко чуждо, от всичко „не твое“ трябва да познаваш своя път и да познаваш маркерите по пътя.

За да можете да предприемете първите стъпки в този процес, създадохме за вас Училище по изобилие. Там нищим темата за излагането на влиянието на другите и склонността към „жертвено поведение“.

Направете първата стъпка към това да живеете своя живот (а не живота на някой друг). Елате на Училище по изобилие!

„Всеки иска нещо от мен, но аз нямам енергия или време за себе си…“.